Про це заявив на брифінгу після закінчення позачергової сесії парламенту лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов. За його словами, Голова Верховної Ради України Володимир Литвин відповідно до статті 94 Конституції України зобов’язаний підписати закон про засади мовної політики.

«94-та стаття Конституції говорить прямим текстом, що глава парламенту зобов’язаний підписати документ і невідкладно відправити його на розгляд Президентові, — сказав О. Єфремов. — Ми розглянули даний документ, і, на мій погляд, сьогодні немає ніяких перепон для того, щоб глава Верховної Ради підписав даний закон».

Коментуючи раніше зроблену заяву В. Литвина про те, що він  за жодних умов не підпише мовний закон, О. Єфремов зазначив, що, на його думку, в глави парламенту немає підстав не підписувати закон. «Якщо він не підпише, він порушить закон, — вважає лідер регіоналів. — Порушивши закон, він потрапляє під відповідальність як посадова особа, що свідомо порушує закон».

Політик нагадав норми Регламенту: оскільки парламент не прийняв всі проекти постанов про відхилення закону про мовну політику, в тому числі, й пропозиції В. Литвина, отже, у Голови Верховної Ради немає ніяких підстав не підписати закон.

Питання про можливу відставку заступника Голови Верховної Ради Миколи Томенка розглядатиметься на сесії у вересні, повідомив О. Єфремов. І тільки якщо М. Томенко наполягатиме на розгляді його заяви про відставку. «Якщо він не відкличе заяву, тоді парламент може проголосувати за цей документ», — сказав лідер фракції ПР.