Делегатів на з’їзд Партії регіонів, який відбудеться 30 липня в Києві, обрала конференція Донецької обласної організації партії. Серед делегатів — і почесний лідер партії, Президент України Віктор Янукович. Крім того, область на з’їзді представлятимуть Прем’єр-міністр України, голова партії Микола Азаров, секретар РНБО Андрій Клюєв, віце-прем’єр-міністр — міністр інфраструктури Борис Колесніков та інші. Загалом конференція обрала 128 делегатів, із них 40 є народними депутатами України. У складі донецької делегації — також міські голови, керівники промислових підприємств, Герої України.

Основним завданням партійних організацій та виборчих штабів «регіонали» вважають забезпечення переконливої перемоги партії та її кандидатів-мажоритарників у всіх виборчих округах області. Нині виборчі штаби мобілізують актив для роботи у виборчих комісіях, агітаторами та спостерігачами. Делегати конференції наголосили на необхідності організаційно зміцнити партійні організації та приділити особливу увагу якісному складу членів партії і єдності партійних лав. Місцеві органи влади, кандидати-мажоритарники і партійні організації взаємодіятимуть у розв’язанні соціально-економічних проблем у містах і районах області. Партійцям доручено роз’яснювати виборцям, як реалізуються в регіоні соціальні ініціативи Президента України, акцентувати увагу громадськості на успіхах уряду і місцевих органів влади під час проведення Євро-2012, на вирішенні соціально-економічних проблем в області.

Списки кандидатів по 21 мажоритарному округу Донецької області на конференції так і не оприлюднили: регіонали зазначили, що прізвища стануть відомими на з’їзді партії. Не виключено, що така утаємниченість пов’язана із неузгодженістю по деяких претендентах. Заступник голови обласної організації партії, голова обласної державної адміністрації Андрій Шишацький, який вів засідання за відсутності голови обласного осередку Бориса Колеснікова, висловив задоволення підсумками обговорення.

«Особливо чітко під час дебатів лунала необхідність спілкування з людьми. Потрібно їх чути, слухати і вчасно приймати важливі рішення, — вважає «регіонал». — У людей недостатньо спілкування із владою, і я це теж відчув, відвідуючи певні райони. Чимало питань не вирішуються на рівні сіл, селищ, райцентрів, тому я і прийняв рішення вийти із пропозицією, щоб Президент звільнив і замінив голів деяких райдержадміністрацій».

Серед досягнень, які повинні вплинути на виборців, керівник області назвав створення тисячі робочих місць, врахування екологічного коефіцієнта під час формування бюджету та переоснащення лікувальних закладів.

ДОСЛІВНО

Голова Донецької обласної державної адміністрації Андрій Шишацький:

«Уперше влада не лише заговорила про системні проблеми, — вона розпочала їх системне вирішення. Так, є складнощі. Страх, нерозуміння, — все це природно. Зміни завжди зустрічають із побоюваннями, але без них неможливо рухатися вперед. Ми вже багато чого зробили. Насамперед — це реалізація соціальних ініціатив Президента України, розворот державної машини в бік людини».