Комуністична партія готова обговорювати питання консолідації зусиль з іншими політичними силами лівого спрямування під час виборчої кампанії. Про це під час прес-конференції заявив лідер комуністів Петро Симоненко, повідомляє офіційний сайт КПУ.
«На з’їзді ми звертатимемося до лівих партій з пропозицією про консолідацію наших зусиль у період проведення виборчої кампанії, а при проходженні кандидатів від лівих сил — консолідації наших дій безпосередньо в парламенті», — підкреслив він.
Крім того, парламентарій повідомив, що КПУ, можливо, перенесе дату позачергового 45-го з’їзду через проведення 30 липня позачергової сесії Верховної Ради. «У неділю відбудеться засідання Президії ЦК Компартії, де ми, можливо, ухвалимо рішення про перенесення роботи з’їзду на дві години — з 10-ї на 12-ту для того, щоб наші парламентарії взяли участь у позачерговій сесії», — зазначив він.
Лідер комуністів підкреслив, що по завершенні виборчої кампанії, як і належить за законом, КПУ подасть до ЦВК фінансовий звіт. «Ми не раз говорили про консолідацію всіх ресурсів, які є у нас в розпорядженні для проведення виборчої кампанії. Тому я можу відзвітувати за кожен білборд і за кожну зустріч з виборцями», — сказав П. Симоненко.
ЦИФРИ
З 210 кандидатів у народні депутати, яких КПУ хоче висунути за списком, лише 57 осіб пенсійного віку, 177 — мають вищу освіту. А ще до списку пропонується внести 75 жінок. Із 223 кандидатів-мажоритарників 49 — пенсіонери. А 216 осіб мають вищу освіту.