А вчора Комітет виборців України констатував, що правова основа організації та проведення виборів залишається недосконалою.
Із звіту КВУ за результатами довгострокового спостереження за підготовкою до виборів народних депутатів у липні:
 Підготовка до висування кандидатів у депутати загалом здійснюється в конкурентних умовах. Усі політичні сили та потенційні кандидати-мажоритарники здебільшого могли проводити передчасну агітацію, відповідно до власних можливостей. Однак занепокоєння викликають окремі випадки тиску на кандидатів, пов’язаний з ними бізнес та ЗМІ, які було зафіксовано у ряді регіонів.
 Комітет виборців України ще раз підкреслює неприпустимість активного залучення службовців у здійснення агітаційної діяльності потенційних суб’єктів виборчого процесу.
 На позитивну оцінку заслуговує практика ініціювання окремими партіями праймеріз під час висування кандидатів. Однак такий праймеріз має відповідати кращим зарубіжним практикам, а не використовуватись як політична технологія чи привід для активізації агітаційної діяльності.
 Варто позитивно оцінити практику оприлюднення деякими партіями інформації про те, яких саме кандидатів вони планують висувати в одномандатних округах і загальнодержавному окрузі.
 Особливу стурбованість викликають випадки прямого підкупу виборців, які починають фіксуватися в окремих регіонах.