Сталося це на сесії Рівненської міської ради під час розгляду земельних питань. А точніше, коли черга дійшла до розгляду питання про надання майже 14 соток землі в самісінькому центрі Рівного — по вулиці 16 липня, 31-а в безоплатне користування приватним особам. Щоб перешкодити, як вважають депутати-«свободівці» «дерибану» землі, вони заблокували роботу лічильної комісії. Ось тут і зав’язалася бійка між депутатом від ВО «Свобода» Олександром Лащуком та головою фракції БЮТ у міськраді Юрієм Запорожцем. Пристрасті не змогла вгамувати навіть оголошена рівненським міським головою Володимиром Хомком одногодинна перерва, відтак він змушений був шукати компромісу і відкласти резонансне питання щодо згаданої ділянки «на довивчення».

Хоча й на сесіях Рівнеради розглядається багато важливих для життєдіяльності міста питань, однак найжвавіший інтерес викликають зазвичай земельні. Тож складається враження, що якби вони не входили в компетенцію депутатів міськради, то й у депутати ніхто б не рвався. Тим часом голосування із таких питань часто проходить «за одностайності», здавалося б, вічних опонентів — БЮТ і Партії регіонів.
Цікаво, що депутати не завжди голосують, так би мовити, за велінням совісті й власного сумління. Ось і на сесії міської ради минулого четверга депутатам від БЮТ роздають «інструкції», як голосувати із земельних питань. У кулуарах йшлося про те, що подібне робиться не вперше.
— Постійні корупційні скандали в Рівнераді цього скликання засвідчили відсутність у ній політичних сил, а натомість присутність фінансово-бізнесових кланів і груп, — коментує четверговий скандал голова Рівненської обласної організації УНП Світлана Ніколіна.
— За списками опозиційних партій і під їх брендами в раду прийшли місцеві олігархи. Єдиною метою їхнього депутатства є розвиток власного бізнесу і дерибан землі.
 
Рівне.
Фото Олександра ДЖИГИРЕЯ.