У Кривому Розі реалізується програма «Місто без околиць». Як саме, можна переконатися, побувавши в мікрорайоні «Даманський».

Цей житловий масив на околиці Кривого Рогу завжди асоціювався з Північним ГЗК (компанія «Метінвест»). Тут мешкають близько 27 тисяч осіб, більша частина яких — нинішні або колишні співробітники комбінату та їхні сім’ї.
Побудовані в 70-ті роки будинки старіли, тьмяніли їхні фарби, зношувалися дороги, руйнувалися й морально застарівали дитячі й спортивні майданчики. Через це дедалі частіше молодь переїжджала в центр Кривого Рогу або до інших міст. Величезне підприємство втрачало не тільки своїх працівників, а й потенційних фахівців. Плинність кадрів комбінату дедалі збільшувалась, а тих, хто бажав трудитися тут, ставало дедалі менше, а в трудові книжки працівників все частіше вносили запис: «Звільнений за власним бажанням у зв’язку з переїздом на нове місце проживання».
Для комбінату це стало проблемою, що вимагала якнайшвидшого розв’язання. Тому було ухвалено рішення провести комплексну реконструкцію житлового масиву. Але спочатку провели низку масштабних інфраструктурних робіт: побудували сучасну автомобільну дорогу, що з’єднала мікрорайон з головними будівлями підприємства, капітально відремонтували внутрішні дороги, оптимізували дорожні знаки встановили огороджувальні конструкції на ділянках з активним автомобільним рухом, а поблизу шкільних і дошкільних установ розмістили системи примусового зниження швидкості, побудували й відновили кілька сучасних зупинкових комплексів.
Після цього впорядкували житлові будинки, школи й дошкільні установи, дитячо-юнацьку спортивну школу, центр дитячо-юнацької творчості й 40 інших будинків, благоустроїли парки і сквери, побудували два сучасні ігрові містечка для дітей із використанням екологічно безпечних матеріалів, спортивні майданчики із сучасним покриттям. У результаті на підприємстві зменшилась плинність передусім молодих кадрів, а кількість охочих працювати на ньому збільшилась.
Обсяг інвестицій у реконструкцію «Даманського» становить понад 12 мільйонів гривень. Цікаво, що компанія «Метінвест» на своєму сайті повідомляє: коштів на це з міського бюджету не залучали. А от у міській державній адміністрації стверджують, що «Даманський» оновлено спільними зусиллями міста та підприємства, називаючи таке співробітництво соціальним партнерством. Утім, як то кажуть, не ділитимемося славою, бо не це головне. Головне, як написав у своєму блозі студент Криворізького Національного університету (колишній КТУ) Сидоренко І.В., що в цьому місті хочеться жити! Незважаючи на проблемну екологію.