Одним з методів запобігання нещасним випадкам на водних об’єктах співробітники МНС обрали профілактичні рейди. «Ми знайомимо туристів і місцевих мешканців зі статистикою загибелі людей через порушення правил безпечного купання, а також з правилами поведінки на воді й закликаємо їх дотримуватися цих інструкцій», — розповідає Андрій Андрєєв, начальник севастопольської пожежно-рятувальної частини № 2.

 

Але вмовляння не всім допомагають. Начальник рятувальної станції «Учкуївка» Олександр Герман підтверджує цю думку свіжим прикладом з практики: «Є люди, які навіть після того, як їх рятують, продовжують купатися п’яними: нещодавно ми рятували дівчину, котра у нетверезому стані заплила за буї й почала тонути. Наші співробітники врятували її, провели роз’яснювальну бесіду. Але!.. Буквально через півгодини цю саму дівчину довелося рятувати ще раз!».

На жаль, вона у своїй завзятості не одна. За свідченням рятувальників, деякі відпочивальники під час проведення профілактичного рейду, слухаючи застереження еменесників, пляшок і стаканчиків зі спиртним з рук не випускали (на знімку). Однак співробітників МНС надія на перемогу розуму не полишає: черговий рейд на одному із севастопольських пляжів вони завершили наочною демонстрацією того, як правильно надавати допомогу потопаючому з використанням різних рятувальних засобів.

Фото надане прес-службою Територіального управління МНС України у Севастополі.