Учора в столиці громадські організації і родичі онкохворих пікетували посольство Австрії. Учасники акції вимагали заборонити на території нашої країни препарат «Україн», що використовується для лікування раку навзамін хіміотерапії.
Як повідомив «Голосу України» представник громадської організації «25 годин» Артем Рудиченко, мета заходу — попередити людей, які страждають онкологічними недугами, що препарат «Україн» не ефективний у процесі лікування. Мовляв, ефект у нього зворотний...
— Ми також вимагаємо, щоб Василя Новицького, громадянина Австрії, котрий винайшов цей препарат і займається його просуванням, притягнули до кримінальної відповідальності, — сказав співрозмовник.
За його словами, у грудні минулого року відповідні інстанції призупинили дозвіл на використання препарату в експериментальних цілях. Однак люди, не втрачаючи надії на одужання, піддавшись рекламі, просять онкологів виписувати його. Лікарі не можуть відмовити, бо ліки офіційно зареєстровані. Хоча масштабних випробувань препарату в Україні не проводили.
Вл. інф.
Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА,