Наряд ППС, який увечері ніс службу неподалік залізничного вокзалу Полтава—Південна звернув увагу на двох чоловіків, суперечка між якими ось-ось мала перерости в бійку. Під час «локалізації» цього конфлікту міліціонери і з’ясували, що справа куди серйозніша, аніж звичайне хуліганство. Тож патрульним довелося негайно викликати слідчо-оперативну групу місцевого райвідділу міліції. Що ж трапилося?
...Напередодні близько 18-ї години 9-річний хлопчик повертався з прогулянки додому. Раптом до нього підбіг незнайомець і, погрожуючи фізичною розправою та пістолетом, потяг хлопчину до закинутого будинку, де й намагався вчинити розпусні дії. На щастя, дитині вдалося втекти та повідомити рідних. Дядько хлопчини першим дістався до збоченця і, коли нагодився наряд ППС, то було невідомо, який з варіантів покарання був для зловмисника кращим.
У підозрюваного міліціонери й справді вилучили пістолет. Але з’ясувалося, що він — іграшковий. Затриманий пояснив, що лиш «збирався випити трішки пива та постріляти з іграшкового пістолета пластмасовими кульками по кущах», а хлопчика, мовляв, бачить уперше. До речі, чолов’яга загалом понад два десятки років провів у «місцях не дуже віддалених», тож тепер у нього з’явився «шанс» знову туди повернутися.