У ДП «Сарненський лісгосп» міста Рівне відбулося засідання виїзної колегії лісівників. Учасники зустрічі підбили підсумки роботи у першому півріччі й оглянули нову лісову дорогу, яку будують у Страшівському лісництві.

— Ми сьогодні побачили, як ефективно у складних умовах Полісся може працювати техніка, надана для виконання програми «Ліси України», — каже начальник Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства, депутат Рівненської обласної ради Володимир Грицайчук (на знімку). — З її допомогою щороку можна будувати майже 60 кілометрів лісових доріг. А якісна транспортна мережа дасть змогу на високому рівні проводити весь комплекс робіт: від лісокультурної кампанії до охоронних заходів, а також освоєння лісосічного фонду. А ще — знизить собівартість продукції, наблизить у роботі до європейського рівня.

Лісогосподарські підприємства області у першому півріччі забезпечили виконання основних показників комплексного ведення господарства. Так, обсяг реалізації продукції склав 279,7 мільйона гривень, що становить 104,5 відсотка відповідного показника минулого року. Найвищі результати у Млинівському і Сарненському лісгоспах.

Рівненські працівники за перше півріччя сплатили до бюджетів усіх рівнів 29,1 мільйона гривень, що на 1,5 мільйона гривень більше відповідного періоду минулого року. 31 мільйон гривень перерахували до єдиного соціального внеску.

Звісно, що поліп-шився й рівень соціального захисту співробітників галузі. Зростання середньомісячної зарплатні забезпечили всі під-приємства, тож нині вона складає 3334 гривні (111,5 відсотка відповідного періоду минулого року). Лідерами тут є Сарненський та Клесівський лісгоспи, де середньомісячна зарплата становить відповідно 4640 та 3600 гривень.

Рівне.

Учасники виїзної колегії оглядають будівництво лісової дороги у Страшівському лісництві Сарненського лісгоспу.

Фото автора та Світлани ГОРОШКО.