Як відомо, у першій зустрічі третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів, котра відбудеться 31 липня, у вівторок, на НСК «Олімпійський», зіграють «Динамо» і «Фейєноорд» (Нідерланди, Роттердам). Початок зустрічі о 20:00.
Динамівці дуже сподіваються, що їхній дванадцятий гравець — вболівальники — активно підтримає команду. Пропонуються квитки таких цінових категорій: 20, 40, 120 і 150 гривень. У секторах бізнес-сегмента (з фуршетом у лаунж-зонах) вартість одного місця становитиме 250 і 300 гривень.
Каси НСК «Олімпійський» відкриті щодня з 10:00 до 19:00 (перерва — з 13:00 до 14:00). У касах стадіону «Динамо» імені Валерія Лобановського можна купити квитки щодня з 10:00 до 19:00 (без перерви). А от власники абонементів на домашні матчі «Динамо» у сезоні 2012/2013 квитки на матч проти «Фейєноорда» на свої місця можуть придбати лише у касах НСК «Олімпійський».
Знадобилися тонни золота...
Медалі Ігор у Лондоні стали найдорожчими за всю історію олімпійських змагань. Для їхнього виготовлення до Великої Британії було доставлено вісім тонн золота, срібла та міді з Монголії й американського штату Юта. Про це повідомляють британські ЗМІ.
«Медалі помістили у лондонський Тауер 2 липня, і ми будемо їх ретельно охороняти», — заявила представник британської організації «Історичні королівські палаци» Трейсі Сендс. Поруч із прикрасами британської корони знаходитимуться олімпійські та параолімпійські медалі.
«У лондонському Тауері століттями зберігаються найважливіші скарби країни, важко знайти безпечніше місце для нагород Олімпіади-2012» — повідомив мер британської столиці Борис Джонсон.
Олімпійські відзнаки справді дуже цінні, незважаючи на те, що в них невелика кількість золота. Вони вийшли дорогими, оскільки з часу проведення Олімпіади-2008 у Пекіні ціни на золото та срібло збільшилися вдвічі. Нагороди для Ігор-2012 відрізняються і за розмірами: 85 мм у діаметрі та товщиною 7 мм. Золота медаль вагою близько 410 грамів містить лише шість грамів золота, решта — срібло та мідь. Для порівняння: нагороди у Пекіні важили близько 200 г.
Дизайн медалей розроблено британським художником Девідом Воткінсом, який вирішив зобразити на них грецьку богиню перемоги Ніку. На зворотному боці — логотип Олімпійських ігор на фоні зірок, які випромінюють світло, що відображає дух і традиції цього заходу. На медалях також зображено річку Темзу.
Україна — регіон Росії?
Отакої, на офіційному сайті Олімпіади-2012 у Лондоні Україну зазначили як «регіон Україна» у складі Росії. У біографії російської гімнастки Кароліни Севастьянової, яка подана на сайті змагань, місце її народження вказано як «Ukraіne regіon».
До слова, НОК Грузії вже висловив протест організаторам лондонських ігор через те, що у відомостях двох спортсменів російської збірної на сайті Олімпіади Абхазія і Південна Осетія зазначені як територія Росії...