В Ужгородському прес-клубі реформ заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко провів зустріч із журналістами. Насамперед він наголосив, що на Закарпатті виконує дві місії: опозиційно-парламентську і культурно-просвітницьку. Адже до першого вересня хоче вручити вчителям шкіл DVD-диски «Сім чудес України: замки, фортеці, палаци», на яких охоплено всю територію України.

Працює політик також над новою серією «Сім природних чудес України», до якої увійшли такі перлини Закарпаття, як Синевирське озеро і найвища гора України Говерла. Наступною буде серія про малі ГЕС у Карпатах. На Прикарпатті, до прикладу, реалізовано шість проектів, але десь половина з них викликала шквал критики й обурення місцевих громад. «Ми в Києві трохи злякалися рішення обласної ради, оскільки одним пакетом прийнято зведення у Закарпатській області 300 об’єктів», — сказав М. Томенко.

Торкнувшись теми наступних виборів до Верховної Ради, парламентарій, зокрема, наголосив: активні поїздки в регіони розпочнуться із середини серпня. А позачергову сесію парламенту він пропонує провести 31 липня, оскільки не визначено, хто буде тимчасовим (до наступних виборів) Головою Верховної Ради. А, по-друге, немає остаточного рішення щодо мовного закону. Тим паче ця дата підходить, бо днем раніше відбудуться з’їзди Партії регіонів і КПУ. Тож усі депутати зберуться в столиці.

Себе Микола Томенко бачить у списках об’єднаної опозиції у першій сотні. А чи будуть закарпатці у цьому списку, наразі невідомо.

На запитання кореспондента «Голосу України»: «Яку роль об’єднана опозиція відводить пану Ющенку?» М. Томенко відповів: «Ющенко — це біда наша. Не опозиції, а України».

Ужгород.