Депутати від Об’єднаної опозиції «Батьківщина» у Житомирській міській раді вимагають скликати позачергову сесію міськради для розгляду звернення до Президента України з вимогою ветувати скандальний закон «Про засади державної мовної політики».
Про це повідомив керівник Житомирського регіонального виборчого штабу Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Геннадій Зубко, йдеться на офіційних сайтах БЮТ та «Фронту змін».
«Наразі під вимогою скликати позачергову сесію нами зібрано 26 підписів. Це підписи депутатів «Фронту змін», «Батьківщини», «Свободи», «Громадянської позиції», «Молодіжної партії» та позафракційних. На відміну від обласної ради, депутати міськради чітко заявили про свою позицію щодо мовного законопроекту», — сказав Геннадій Зубко.
Деякі районні та міські ради на Житомирщині, зокрема, Новоград-Волинська, Малинська, Олевська міськради та Червоноармійська, Баранівська, Радомишльська райради вже ухвалили свої вимоги ветувати мовний закон. Для скликання позачергової сесії Житомирської обласної ради зібрано підписи депутатів фракцій «Фронт змін» та «Батьківщина» та деяких позафракційних депутатів, однак їх наразі не вистачає.