Трудові колективи та галузеві профспілки трьох миколаївських суднобудівних заводів підготували звернення до Президента України Віктора Януковича, Верховної Ради, Кабінету Міністрів та Миколаївської ОДА з проханням якнайшвидше ініціювати ухвалення Закону про проведення економічного експерименту з державної підтримки суднобудівної галузі (автор законопроекту — народний депутат В. Наконечний), який народними депутатами було прийнято в першому читанні.
За інформацією прес-служби облдержадміністрації, з представниками цих суднобудівних підприємств зустрівся голова ОДА Микола Круглов.
— Мені було дуже неприємно, коли у 2005 році ні керівництво верфей, ні профспілки не висловили жодного протесту проти дій уряду, який ініціював скасування дії цих законів. Суднобудівним підприємствам тим самим було завдано нищівного удару, — за мовчазної згоди самих суднобудівників. Новий закон передбачає повернення втраченої державної підтримки через особливий механізм оподаткування та інші преференції. Тому дуже важливо, що нині ви налаштовані на консолідацію з представниками усіх гілок влади задля появи цього закону, — наголосив він на зустрічі.
Зазначу, що Микола Круглов особисто був розробником двох попередніх законів, тому в перемовинах з представниками делегації, сформованої на захист вітчизняного суднобудування, нагадав про механізми державної підтримки галузі, які вони передбачали.
Звернення до вищих органів влади очільник області пообіцяв корабелам особисто передати Прем’єр-міністру України Миколі Азарову. 
Миколаївська область.