Азербайджанець Нураддін Юсіфов по праву вважається легендою херсонського карного розшуку. Розпочавши кар’єру в правоохоронних органах з посади оперуповноваженого ще 1965 року, він став першим начальником управління боротьби з організованою злочинністю обласної міліції, має на своєму особистому рахунку десятки розкритих убивств і ліквідованих кримінальних угруповань. У роки становлення державної незалежності Азербайджану полковник української міліції Нураддін Юсіфов деякий час працював там заступником міністра МВС, однак через кілька років повернувся до сім’ї в Херсон і вже багато років очолює найбільший в області Центральний ринок. Двічі обирався членом Херсонського міськвиконкому.

Як заслуженого працівника МВС СРСР, його вшановано відомчими нагородами і відзнаками, визнано гідним державного ордена «За заслуги» третього ступеня. Хоча все своє свідоме життя полковник міліції у відставці служить і працює не заради нагород, Нураддін Юсіфов щиро вдячний за високу оцінку його заслуг такою авторитетною організацією, як Всеукраїнський науково-дослідний центр ефективного управління. В рамках національної програми «Лідери ХХІ століття» генеральна дирекція центру до Дня Конституції України присвоїла директору херсонського підприємства «Центральний ринок» Нураддіну Юсіфову почесне звання «Лицар Вітчизни», нагородивши його «Золотим хрестом честі і звитяги» із врученням іменної лицарської шаблі.

— Я щиро радий такій нагороді, оскільки вважаю її не лише громадським визнанням моїх особистих досягнень в економічній царині, а й очевидним підтвердженням заслуг усього трудового колективу підприємства, яким маю честь керувати, — коментує Нураддін Юсіфов. — Адже званням «Лицар Вітчизни» в Україні якраз і відзначають людей, які зміцнюють країну своєю щоденною кропіткою працею, послідовно відстоюють добро і справедливість.

Нураддін Юсіфов каже, що особливо відзначати нагородження не має наміру: у нього й підлеглих сьогодні надто вже гаряча пора. Послідовно збільшуючи кількість торговельних місць і довівши її до трьох тисяч, на Центральному ринку взялися планомірно нарощувати і якість сервісу, піднімаючи його до високого європейського рівня. Так, нині тут «на всіх парах» рухається давно назріла реконструкція величезного м’ясо-молочного павільйону.

Павільйон збудували ще 1964 року на кошти кооперації, однак відтоді його мало оновлювали: завдання складне. Спробуй хоча б стелю пофарбувати, якщо вона — висотою у триповерховий будинок! Та нині й цю технічно непросту «задачу» успішно вирішено: за допомогою компактного підйомника ціла бригада з одинадцяти малярів-«висотників» таки пофарбувала його (між іншим, півтори тонни кращої масляної фарби пішло).

Але малярськими роботами справа не закінчилася: від них перейшли до модернізації старих бетонних прилавків. Тепер їх прикрашає естетичне й міцне облицювання з харчової оцинкованої сталі, яку спеціально замовляли у Дніпропетровську. Охопила реконструкція й підлогу: тріснуту ще в радянські роки плитку підлогового покриття з мармурової крихти поступово заміняють новою кахельною  — вона міцніша, має світлий, охайний вигляд. Роботи в будівлі розтягнуться до кінця літа, але через те, що їх здійснюють поетапно у ті дні, коли торгівлі немає, незручностей вони нікому не завдають.

Одне слово, трудовий колектив Центрального ринку Херсона переконливо доводить, що нагороди його найдостойнішим представникам завжди вручають цілком заслужено. Адже на підприємстві звикли робити все, щоб і торгівці, і покупці, хоч би скільки їх було, почувалися тут комфортно. І несли із собою не лише заплановані покупки, а й повний набір приємних вражень.

Фото надано автором.

Оновлений Центральний ринок Херсону.

Директор Центрального ринку Нураддин Юсифов з почесними регаліями «Лицаря Вітчизни».