ЗМІ оприлюднили інформацію прес-служби прокуратури Києва: «Київські парки та сквери знаходяться у незадовільному стані». Й що саме такого висновку дійшла робоча група з питань охорони довкілля «при розміщенні споруд, знесенні зелених насаджень на території парків і скверів».
А також, що за результатами цієї роботи прокуратура внесла подання голові КМДА Олександру Попову та порушила кілька кримінальних справ. Повідомляється величезна «новина»: «Встановлено, що території парків та скверів столиці занедбані, захаращені сміттям. Тут хаотично розташовуються численні тимчасові споруди, більшість з яких самовільно встановлена», а «КМДА належних заходів до узаконення їх діяльності або демонтажу не вживає, використання комунального майна столичних парків не контролюється».
Бу-га-га! — як пишуть учасники форумів в Інтернеті, або лихо та й годі з нашими правоохоронцями зеленого Києва! Та парки, сквери, взагалі зелені зони, дорога наша прокуратуро, не просто в «незадовільному» стані, вони на очах у киян і міської влади по-варварськи знищуються. «Голос України» впродовж кількох останніх років систематично, кілька разів на місяць повідомляв про це і КМДА, і прокуратурі Києва. І не лише тоді, коли дерева, зелені зони, сквери та навіть частини парків і лісу вже були знищені, а й, як кажуть, у процесі! Як і про київську МАФію — навіть з конкретною схемою корупції у цій справі. Про що надсилали запити до прокуратури — зі сподіванням на її втручання. Але марно: нам або не відповідали, або відбувалися відписками, про що редакція інформувала читачів на шпальтах газети.
А нині що сталося — вітер подув в інший бік, прокурори спали-спали та й прокинулися? Чи вони вже не просять на бензин у КМДА?