У містах і районах Дніпропетровщини встановлюються інформаційні намети, в яких збиратимуть підписи проти політики нинішньої влади, — заявив на прес-конференції в інформагентстві «Дніпро пост» керівник обласного штабу об’єднаної опозиції Андрій Павелко.
Претензій у опозиції багато, починаючи від коаліції «тушок» і закінчуючи тим, що, на її думку, досі ні Прем’єр-міністр, ні уряд не представили народу програму дій.
— Спроба протягти через Верховну Раду закон про мови, який розколює країну, планомірний наступ на свободу громадян плюс політичні репресії довели ситуацію в країні до межі, — вважає керівник виборчого штабу опозиції «Батьківщина» у регіоні Антоніна Ульяхіна. — Саме тому ми переходимо від оборони до наступу. Ми закликаємо громадян приєднатися до акції і не боятися. Таким чином, кожен може висловити своє ставлення до пенсійної і податкової реформ, позбавлення пільг чорнобильців і афганців, дарування української території іншій державі (Харківські угоди).
Подивімося, що нині відбувається в країні? Населення біднішає, зарплати зменшуються, ціни зростають, пільги в людей відбирають, — вважає народний депутат України (БЮТ) Антоніна Болюра. — Разом з тим пільги отримує великий бізнес, гроші виводяться в офшори, державні корпорації переходять у приватні руки, знищується малий і середній бізнес. Ми знаємо, що жити можна інакше, й українці мають для цього всі можливості та підстави.