На майдані Незалежності у Києві минулої суботи в присутності великої кількості людей офіційно провели українських атлетів на ХХХ літні Олімпійські ігри, котрі відбудуться у Лондоні (Велика Британія) з 27 липня по 12 серпня. Напутнє слово олімпійцям сказав Прем’єр-міністр України Микола Азаров. Також він зачитав привітання спортсменам Президента України Віктора Януковича. Глава уряду зазначив, що участь в Олімпійських іграх — велике і відповідальне випробування, яке випадає раз у житті.

 

— Ми вболіватимемо, переживатимемо за вас. І нехай наша підтримка надихає вас. Великих перемог вам, успіхів і всього самого доброго, — побажав українським спортовцям Микола Азаров і передав Державний прапор України прапороносцю збірної на Іграх-2012 — дворазовому олімпійському призеру дзюдоїсту Роману Гонтюку.

Президент НОК України, уславлений Сергій Бубка, назвав Олімпіаду унікальним дійством, коли найкращі спортовці планети збираються і змагаються разом. «Ми пишаємося, що 245 олімпійців Україні представлятимуть нашу державу в Лондоні. Розуміємо, наскільки складною буде боротьба. Але ми віримо, що ви зможете прославити нашу країну, підняти прапор нашої держави і ми почуємо гімн Україні», — наголосив глава НОК.

У складі української збірної на Іграх-2012 виступлять дев’ять олімпійських чемпіонів: Василь Ломаченко (бокс), Ірина Мерлені (вільна боротьба), Інна Осипенко-Радомська (веслування на байдарці), Наталія Добринська (легка атлетика, семиборство), Юрій Нікітін (батут), Віктор Рубан (стрільба з лука), Артур Айвазян (кульова стрільба з гвинтівки), Олена Костевич (кульова стрільба з пістолета) та Ольга Харлан (фехтування на шаблях).

На попередній Олімпіаді у Пекіні (Китай) збірна України завоювала 27 медалей — 7 золотих, 5 срібних і 15 бронзових. У підсумку українська спортивна дружина посіла одинадцяте місце у загальнокомандному заліку і розділила дев’яту позицію за кількістю нагород з італійцями.

Фото Павла КУБАНОВА (спеціально для «Голосу України»).

 

Під час проводів: Василь Ломаченко (ліворуч) і Роман Гонтюк.