Народний депутат України від Партії регіонів Вадим Колесніченко, який відвідав разом із однопартійцями Олександром Стояном, Анатолієм Толстоуховим і Нестором Шуфричем Севастополь, заявив, що «не залежно від того, як складеться ситуація, наприкінці цього місяця мовний законопроект вийде з парламенту». І висловив упевненість у тому, що Президент підпише документ: «Я думаю, що немає підстав законопроект ветувати».

Крім того, парламентарій пообіцяв, що найближчими днями Верховна Рада збереться на позачергову сесію для ухвалення рішення за заявою голови парламенту Володимира Литвина про відставку.

У свою чергу, опозиція поступово розкриває карти: хто й у якому окрузі боротиметься за депутатський мандат на наступних парламентських виборах 28 жовтня. Партія «УДАР» оприлюднила списки своїх претендентів на народну довіру. У 224-му виборчому окрузі балотуватиметься голова громадської організації «Громадянська позиція Севастополя» Микола Рибаков, а в 225-му — правозахисник Олексій Демінок.

За симпатії електорату в Гагарінському та Балаклавському районах також боротиметься голова Гагарінської районної організації партії «Батьківщина» підприємець Сергій Тюленєв. Сергія Анатолійовича як єдиного кандидата від об’єднаної опозиції представив народний депутат України від БЮТ Іван Кириленко. На запитання про тих, хто представлятиме Севастополь від об’єднаної опозиції у 225-му виборчому окрузі та в партійному списку, І. Кириленко відповів, що «поки тривають консультації».

 

Севастополь.