Під час засідання Центральної виборчої комісії, яке провів її голова Володимир Шаповал, було розглянуто порядок проведення жеребкування черговості надання політичним партіям та кандидатам у народні депутати України ефірного часу і друкованих площ за рахунок бюджетних коштів.

Також під час засідання було розглянуто питання про внесення змін до переліку закордонних виборчих дільниць, утворених на постійній основі постановою ЦВК від 12 квітня 2012 року № 67 «Про утворення закордонних виборчих дільниць на постійній основі». Ухвалене рішення передбачає ліквідацію двох дільниць і утворення чотирьох, тож загальна кількість закордонних виборчих дільниць становитиме 117, повідомляє відділ взаємодії ЦВК зі ЗМІ.

ЦВК розглянула особисті заяви голів територіальних виборчих комісій, заступників голів і члена ТВК про складення повноважень та внесла окремі зміни до складу територіальних виборчих комісій. Зокрема, у трьох регіонах достроково припинено повноваження 5 посадових осіб: двох голів територіальної виборчої комісії, двох заступників голів ТВК і одного члена ТВК. Замість звільнених керівників призначено нових.

Крім того, комісія затвердила порядок залучення спеціалістів, експертів та технічних працівників для належного організаційного, правового, технічного забезпечення здійснення повноважень виборчих комісій на час підготовки та проведення виборів народних депутатів.

Вл. інф.