Футбол. Ліга Європи. Другий кваліфікаційний раунд. Перші матчі. 19 липня. 

«Металург» (Україна, Донецьк) — «Челік» (Чорногорія, Никшич). 7:0. Голи: Макридіс, 17, 49, Казарян, 36, 61, 86, Данило, 51, Мораеш, 78.
«Металург»: Бандура, Морозюк, Чечер, Воловик, Голайдо, Лазич, Прийма (Грищенко, 76), Макридіс, Соарес (Нельсон, 65), Данило (Мораеш, 53), Казарян. Тренер — Володимир П’ятенко.
«Челік»: Банович, Ніколич, Відеканич (Бринчич, 88), Дублевич, Радович, Адрович, Булаїч, Зорич, Іванович (Агович, 64), Симич (Брнович, 87), Йовович. Тренер — Славолюб Бубаня.
Рефері — Якоб Кеглет (Данія).
Донецьк. Стадіон «Металург». 3 200 глядачів. 24 градуси.
Чорногорський клуб добирався на автобусі до Донецька три доби. А ще на виїзний матч «Челік» (у перекладі на українську — сталь) привіз всього... 15 футболістів та кількох співробітників клубу.
Окрім важкої дороги, команда зіткнулася ще й із кадровими труднощами: перед від’їздом до України її залишив капітан Веселін Бойич, травми зазнав правий оборонець Дарко Булатович, ще одного гравця не змогли заявити в Лігу Європи через регіональну квоту УЄФА на своїх вихованців.
Нехай усі ті проблеми були для гостей важливими. Але навіть якщо б їх не було, то й тоді донеччани переважали б чорногорців. Клас у цих команд дуже різниться. І набагато вищий він у зрозуміло якого клубу.
Із взяттям воріт «металурги» не забарилися. Два перші м’ячі провели в результаті комбінацій, схожих, мов близнюки. Спочатку Морозюк після проходу правим флангом зробив гостру передачу, яку точним ударом завершив Макридіс. У другому випадку пас віддав Соарес, а ціль вразив Казарян. До речі, цей футболіст на гру був налаштований просто чудово і відзначився хет-триком.
У складі господарів дебютував Жуніор Мораеш, на якого в «Металурзі» покладають великі надії. Звичайно, «Челік» — не той суперник, по грі з яким можна давати серйозні оцінки. Але дебют можна вважати вдалим, адже бразилець і забив ефектно ударом головою в польоті, і результативну передачу зробив. Що буде далі? Як кажуть, поживемо — побачимо...
Отже, привітаємо донецький «Металург» з успішним стартом. Матч у відповідь у Никшичі за тиждень — суто формальність. Але позитивний результат має додати команді Володимира П’ятенка настрою. Тому сподіватимемося, що і в національному чемпіонаті справи у неї підуть добре.