Апеляційний суд Закарпатської області залишив без змін вирок Ужгородського міськрайонного суду стосовно учасників організованого злочинного угруповання, які незаконно переправляли нелегальних мігрантів — вихідців з Афганістану — через українсько-угорський державний кордон. 

На початку 2011 року 38-річний житель Львова перевіз 9 громадян Афганістану автобусом до Закарпаття. Там їх уже чекав спільник — мешканець прикордонного Чопа, який через кілька днів мав переправити мігрантів через кордон. Організатор — 38-річний ужгородець, який раніше був засуджений за крадіжку, — постійно тримав «підопічних» у полі зору та підтримував телефонний зв’язок зі спільниками. 
Співробітники СБУ затримали громадян Афганістану без документів та трьох учасників угруповання в одному з приватних будинків прикордонного села Есень. Також правоохоронці розшукали у Львові ще одного спільника злочинців. 
Вироком суду чотирьох учасників злочинного угруповання визнано винними за ч. 2 ст. 332 КК України. Організатору суд призначив покарання у вигляді шести років позбавлення волі. Його спільники отримали по п’ять років з іспитовим дворічним терміном, повідомили «Голосу України» у прес-центрі СБУ. 
Вл. інф.