За підозрою в отриманні хабара працівники міліції та військової прокуратури Херсонського гарнізону затримали військового комісара Білозерського району. До воєнкома у капітанському званні на прийом завітав 18-річний хлопець, котрий збирався виїхати за кордон до батька і хотів отримати закордонний паспорт, але його не видавали до вирішення питання з військовий обов’язком. Капітан з цього приводу довго не думав, а запропонував розчерком пера звільнити призовника від служби за тисячу доларів. Сума здалася хлопцю надмірною, і він звернувся до правоохоронців. Тож коли воєнком у своєму службовому кабінеті отримав позначені люмінесцентним порошком гроші та без проходження медичної комісії виписав молодикові військовий квиток із записом про його непридатність до служби в армії через захворювання на сколіоз, з’явилися оперативники й запросили підозрюваного на допит.
Прокурор військової прокуратури Херсонського гарнізону Костянтин Ігнатов каже, що вже порушено кримінальну справу за статтями КК України про хабарництво, підробку документів та зловживання службовим становищем.
До речі: та само прокуратура нещодавно завершила провадження і в кримінальній справі стосовно військового комісара Цюрупинського району Херсонщини, котрий також вимагав від місцевого мешканця чотириста доларів за звільнення від призову. Ця справа вже скерована до суду.
Вл. інф.