У Закарпатському обласному клінічному онкодиспансері запустили комп’ютерний томограф.

Нове сучасне обладнання придбано за кошти благодійного фонду у рамках реалізації проекту «Рак виліковний». Сучасний томограф призначений для проведення якісних діагностичних обстежень. Насамперед він дасть змогу діагностувати первинні пухлини, уточнювати стадію хвороби, оцінювати ефективність лікування. Діагностика проводитиметься безплатно — це одна з умов надання обладнання. «Апарат 2012 року випуску, вартість — 5,9 мільйона гривень», — повідомив нам головний лікар диспансеру професор Андрій Русин.

«Завдяки цьому новітньому обладнанню нашим медикам вдасться врятувати не одне людське життя. Область і надалі тісно співпрацюватиме з цим благодійним фондом», — сказав виконувач обов’язків голови облдержадміністрації Іван Бушко.

Керівник проекту «Рак виліковний» Вікторія Миколаюк зазначила, що він передбачає оснащення онкологічної служби України високотехнологічним обладнанням:

— На реалізацію проекту виділено значні кошти — 315 мільйонів гривень. Частину з них (10 мільйонів доларів) спрямовано на підсилення лікувально-діагностичної бази у восьми західних регіонах України. Цьогоріч Закарпаття першим устигло підготувати приміщення для обладнання, отримати всі необхідні дозволи та ліцензії. На черзі — Прикарпаття та Хмельниччина.

Отже, діагностика на цьому надсучасному комп’ютерному томографі стане відтепер доступна пацієнтам не лише онкодиспансеру, а також хворим інших лікарень Ужгорода. До того ж — безплатно.

На знімку: під час запуску нового томографа.

Фото надане прес-центром облдержадміністрації.