Улюблене місце зустрічей мешканців Дніпропетровська ще недавно було «біля фонтана поряд із ЦУМом». Але одного чудового дня він зник — у зв’язку з реконструкцією цієї «найцентральнішої частини обласного центру».
Батьки міста, та й сам його голова Іван Куліченко, якого дніпропетровці за любов до цих споруд, що дзюркотять прохолодою, прозвали Іваном-фонтаном, пояснили, мовляв, раз у нас усе «по-європейськи», то нехай і величезна карусель буде, як у Європі. Але вийшло так, що карусель стоїть без діла: батьків, які хочуть покатати на ній дітей, мало, та й задоволення дорогувате. А місцеві жителі взагалі вважають, що цього разу смак зрадив Івану-фонтану.
Повернути фонтан на колишнє місце намагаються депутати міськради, але поки що їм це не вдається навіть за допомогою прокуратури. Якась складна виникла правова колізія: фонтан зобов’язали побудувати, однак до норм законодавства рішення не привели. Та городяни сподіваються, що вони колись зможуть знову призначати побачення біля улюбленого фонтана...