У Рівному відбулася онлайн-нарада з відбору районів для участі в проекті ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-3» на 2014—2018 роки.
На конкурс, що був оголошений 29 вересня під час представлення третьої фази проекту, з районів Рівненської області надійшло 15 заявок. Кожна із них проаналізована у центральному офісі Проекту за критеріями: рівень соціально-економічного благополуччя, стан розвитку соціальної інфраструктури, потенціал до впровадження методології проекту, готовність до співфінансування пропозицій громад тощо.
На основі визначених рейтингів конкурсна комісія обрала такі райони Рівненщини для участі у проекті ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-3»: Корецький, Володимирецький, Млинівський, Костопільський, Дубенський, Березнівський, Острозький та Демидівський. До резервного списку потрапили також Рокитнівський, Гощанський та Радивилівський райони.
Наступний крок діяльності, як повідомила працівниця Рівненської обласної ради Ірина Бовсунюк, — встановлення партнерства на районному рівні шляхом підписання угод між Програмою розвитку ООН в Україні та районними органами влади. А також оголошення конкурсів із відбору сільських рад у восьми обраних районах Рівненщини.
Рівне.