Днями знову запрацював Тернопільський аеропорт, на повну потужність він вийде у серпні-вересні. Про це повідомив голова облдержадміністрації Валентин Хоптян після зустрічі з віце-прем’єром Борисом Колесніковим. 
Аеропорт прийматиме не лише внутрішні рейси, а й міжнародні. Зокрема, налагодять регулярне авіасполучення з Києвом та Сімферополем. Раз на 7—10 днів з Тернополя можна буде дістатися до Рима, і навпаки. Це зручно для тернопільських заробітчан, яких багато в Італії. З часом планують відкрити рейси до Португалії. Та перший політ здійснять до Стамбула.
Обладнання для проходження митного контролю за символічну плату — 1 гривню — аеропорту передали з Харкова. Освітлення дороги з летовища до виїзду з Тернополя доручено зробити світлотехнічній корпорації «Ватра». Саму злітно-посадочну смугу збережено — вона освітлена належним чином і є однією з найкращих в країні. Між тим, працівникам аеропорту заборгували 1,2 мільйона гривень зарплати, чималі борги аеропорт має перед Пенсійним фондом і податківцями...