Фахівці Одеського НДІ курортології проведуть аналіз мінеральної води, добутої зі свердловини у Приморському парку Алушти (на знімку). Про це кореспонденту газети «Голос України» повідомив керуючий справами виконкому міської ради Віктор Фрадкін.

Попередні дослідження показали, що мінеральна вода Алушти унікальна за своїми властивостями. За інформацією Віктора Фрадкіна, дозвіл на проведення робіт з буріння розвідницької свердловини отримала фірма ТОВ «Архей-проект».

— Ми знайшли кошти у міському бюджеті для вивчення можливостей видобування мінеральної води в Алушті. Вода, котру почали добувати з глибини 52 метрів, дозволить здравницям пропонувати медичні послуги протягом усього року. У такий спосіб міська влада за підтримки керівництва автономії виконує свої обіцянки про розширення меж сезону, — каже Віктор Фрадкін.

Міський голова Станіслав Колот так прокоментував перспективи: 

— Відкриття на набережній бюветів з мінеральною водою дозволить розширити потенціал Алушти як курорту не тільки кліматичного, а й бальнеологічного, оздоровчого. Ми виконуємо обіцянки перед виборцями та доручення влади України щодо розширення рамок курортного сезону та розвитку Криму.

Наталя РОЗУМНА, Роман ЧЕРЬОМУХІН.

Фото з сайту www.alushtalive.com.