Найавторитетніша політична сила Херсонщини визначилася з висуванням кандидатів у народні депутати України. Присвячена цьому питанню конференція обласної організації Партії регіонів, що має більшість голосів в обласній та всіх районних радах краю, сенсацією для місцевого політбомонду не стала. До списку кандидатів за всіма п’ятьма мажоритарними округами потрапили «знайомі все обличчя». Так, в окрузі № 182 (Суворовський і Дніпровський райони Херсона) іде міський голова обласного центру Володимир Сальдо, який заявив про свої парламентські амбіції ще два місяці тому. За округом № 183 (Комсомольський район Херсона та Білозерський район області) від ПР балотуватиметься генеральний директор Херсонського суднобудівного заводу Василь Федін. У трьох менш значимих сільських округах ідуть херсонські бізнесмени, депутати облради Микола Дмитрук і Михайло Опанащенко, а також чинний народний депутат України Олексій Журавко.
Усі вони фактично вже використовують будь-який привід, щоб «засвітитися» у ЗМІ, організують або спонсорують різні рекламно-розважальні акції, тож їхні прізвища в місцевого електорату вже давно на слуху. Тому й висування кандидатів особливого ажіотажу в мас-медіа не спричинило.
Натомість скандал викликала дивна вибірковість херсонських регіоналів із приводу самих журналістів. Прес-служба обласної організації ПР без пояснення причин відмовила в доступі на конференцію з висування кандидатів у мажоритарники кореспондентам газети «Свободный выбор «Комітету виборців України, а також інтернет-видання «Херсонские вести» — їм «люб’язно» порадили дивитися конференцію в тому ж Інтернеті, де вона транслювалася в режимі онлайн. І тільки після того, як скандальна історія з недопуском журналістів на партійний форум стала надбанням гласності (її оприлюднили мало не всі електронні новостійні ресурси), піарники регіоналов змінили гнів на милість і надали «опальним» репортерам можливість працювати на конференції «наживо», а не віртуально. Якими мотивами керувалася прес-служба, відмовляючи в доступі, самі журналісти зрозуміти не можуть — адже вони подають інформацію виважено й лобіюванням інтересів опозиції ніколи не займалися.
Сергій ЯНОВСЬКИЙ.
***
Відповідно до частини першої статті 97 Закону України «Про вибори народних депутатів України», постанови Центральної виборчої комісії від 12 липня 2012 року № 106 «Про визнання обраним народним депутатом України Луценка С. В.» Центральна виборча комісія офіційно оприлюднює відомості про обраного народного депутата України в багатомандатному загальнодержавному виборчому окрузі 30 вересня 2007 року.
Луценко Сергій Віталійович, 1960 року народження, освіта вища, член Політичної партії «Народна Самооборона» (попередня назва — Політична партія «Вперед, Україно!»), радник голови правління ВАТ «Здолбунівський завод нестандартного обладнання», проживає в місті Рівному, включений до виборчого списку Блоку «НАША УКРАЇНА — НАРОДНА САМООБОРОНА» під № 85.
Центральна виборча комісія.