Учора громадські активісти повідомили про завершення фази голодування і про перехід до активної форми спротиву ухваленню мовного закону та іншим антиукраїнським діям влади. «День завершення голодування стане днем початку активного наступу», — пообіцяла під час брифінгу біля Українського дому остання голова оргкомітету голодувальників Оксана Неживенко. З цією метою напередодні було створено координаційний комітет «Український дім», до якого наразі увійшли 17 громадських організацій.

Як зазначив ще один із голодувальників Олег Веремієнко, акцію припинено у зв’язку зі значним погіршенням здоров’я активістів, зокрема, у ніч з вівторка на середу втрачала свідомість Оксана Неживенко. Водночас деякі активісти старшого віку заявляють про наміри й надалі продовжити голодування, сказав він.

У розміщеній на Facebook заяві учасники голодування висловлюють велику вдячність усім громадянам, які підтримували акцію на захист української мови як словом, так і своїми діями і пожертвами. 

«Ви нам дуже допомогли і підтримали, завдяки вам нам було легше обстоювати наші права», — йдеться в повідомленні.

Однак попри завершення фази голодування, громадські активісти продовжуватимуть залишатися на майданчику біля Українського дому, де й надалі діятиме Український народний університет та відбуватимуться мистецькі й громадсько-політичні заходи.