На Дніпропетровщині підбито деякі підсумки вступної кампанії. Наприклад, приймальною комісією Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара прийнято й оброблено 15,5 тисячі заяв.

Як повідомив відповідальний секретар приймальної комісії ДНУ Сергій Давидов, понад 13 тисяч заяв абітурієнти подали особисто у паперовій формі і тільки 2,5 тисячі — через Інтернет. 

— Вступна кампанія 2012 року проходить спокійно, організовано та прозоро, — вважає Сергій Олександрович. — Як відомо, цього року Дніпропетровський національний університет є шостим в Україні за обсягом державного замовлення. Міністерством освіти і науки, молоді та спорту збільшено держзамовлення ВНЗ України за напрямами підготовки, пов’язаними з інформаційними технологіями, природничими та математичними науками.

Нині в ДНУ конкурс на «Комп’ютерні науки» — 8 осіб на місце, «Комп’ютерна інженерія» — 7 осіб, «Програмна інженерія» — 8. На інженерні та технічні напрями — конкурс після 10 днів прийому документів становить 3 абітурієнти на місце.

Традиційно високі конкурси на «Правознавство» та «Китайську мову» — по 20 осіб на місце, «Міжнародні економічні відносини» — 19, «Управління персоналом» — 18, «Туризм» — 22 тощо.