Народний депутат України, член парламентської фракції Партії регіонів Владислав Забарський переконаний, що заява Арсенія Яценюка про те, що опозиція готує позов до суду проти Президента України, — це не що інше, як чергова провокація і спроба звернути на себе увагу.
«Представники опозиції постійно кричать про верховенство Закону. Але чомусь перед виборами самі починають розхитувати Закон, сподіваючись, очевидно, в такий спосіб підвищити свій рейтинг», — зазначив політик, повідомляє прес-служба Партії регіонів.
Владислав Забарський нагадав, що останньою такою дією стала спроба лідера «об’єднаної опозиції» А. Яценюка подати до суду фактично на Конституцію України. «Причина в тому, що Основний Закон, як уважає А. Яценюк, дає занадто багато прав Президентові. Водночас Арсеній Петрович заявляє про це не в судових інстанціях, а на прес-конференції», — підкреслив він.
Парламентарій також додав, що А. Яценюк подає заяву в український суд, але водночас закликає громадськість активно підтримати розгляд позову в європейському суді. «У такий спосіб він (А. Яценюк. — Ред.) демонструє повний набір ідей і заяв, які генерували політтехнологи, а не юристи. І мета усього цього проста — звернути на себе увагу. Тому що його заява не що інше, як чергова бездарна провокація, придумана ним і Турчиновим, щоб хоч якось прикрити фіговим листочком повний провал голодування депутатів від опозиції під Українським домом», — вважає політик.
Він нагадав, що представники опозиції, постоявши перед телекамерами, швидко ретирувалися з Європейської площі. «Вони покинули людей на сходах Українського дому напризволяще й ганебно втекли. А люди через цих провокаторів нині потрапляють у лікарні», — повідомив депутат-регіонал.
«А тепер вожді опозиції злякалися, що в них уже зовсім обвалиться рейтинг, і вирішили розпочати нову брудну політичну авантюру, на яку, безперечно, чекає безславний кінець», — зазначив Владислав Забарський.
Народний депутат спрогнозував, що у відкритому суперництві опозиція програє. «Їхні рейтинги (опозиції. — Ред.) валяться. Вони розраховують, що зможуть виграти лише у разі масових заворушень і погромів на виборчих дільницях. От чому вони нині намагаються розкрутити свою акцію», — підсумував народний депутат.