21 липня в Алушті відбудеться фестиваль, присвячений 553-й річниці від дня заснування стародавньої фортеці Фуна, розташованої біля знаменитої гори Демерджі в селі Лучисте.
— У програмі фестивалю заплановано карнавальну костюмовану ходу «Парад історичних епох», — повідомив кореспонденту «Голосу України» один із організаторів фестивалю Сергій Фещенко. — Дуже хотілося б, щоб місцеві мешканці та гості взяли в ньому активну участь. 
Завдяки лицарським боям глядачі зможуть зануритися в атмосферу тієї епохи. Гості побачать реконструкцію легенди про гору Демерджі за участю молоді села Лучисте. Всі бажаючі зможуть поспостерігати за роботою гончарів і ковалів, а досвідчені екскурсоводи розкажуть про історію замку Фуна. Окрасою свята стане виставка майстра бісероплетіння Любові Сухорукової. Організатори також запланували майстер-клас з грецького танцю «Сіртакі».
Сучасна розважальна програма передбачає показові спортивні бої, які представлять майстри Алуштинського пейнтбольного клубу. На святі виступлять спортсмени-параланеристи з Росії, України, Естонії, які спустяться з гребеня гори Демерджі на підготований майданчик біля фортеці Фуна. Кінні бази Лучистого покажуть виступ дресированих коней. А ввечері гостей свята запросять на вогняне шоу та дискотеку.