Проти Закону України «Про засади державної мовної політики» проголосували всі 66 депутатів Рівненської обласної ради, які були присутні 13 липня на позачерговій сесії облради.
Вони вважають, що цей закон не відповідає Конституції України, не враховує зауваження Венеціанської комісії і висновки Головного експертного управління Верховної Ради та прийнятий із грубими порушеннями Регламенту, чим піддає сумніву легітимність статусу парламенту як єдиного органу законодавчої влади.
Закон України «Про засади державної мовної політики» уже викликав глибоке занепокоєння представників громадських організацій, українських письменників та поетів, діячів культури, представників церков. На території України відбуваються акції протесту. Не будучи спрямованим на вирішення жодних проблем, цей закон лише збурив країну, — про це йдеться і у Зверненні до керівників держави, в якому депутати Рівненської обласної ради закликали Голову Верховної Ради Володимира Литвина не підписувати цей закон, а Президента України Віктора Януковича — не допустити введення його в дію, цим самим припинивши політичні спекуляції навколо мовного питання.
Голова Рівненської обласної ради Юрій Кічатий зачитав заяву народного депутата України Миколи Шершуна, в якій зазначено, що народний обранець відкликав у Верховній Раді свій голос за мовний закон. Микола Шершун просить долучити його голос до голосів депутатів Рівненської обласної ради на захист єдиної української державної мови.
 
Рівне.