Пляжний гандбол. Оман. Чемпіонат світу. Участь брали збірні Бразилії, України, Оману, Хорватії, Єгипту, Росії. Команда України стала срібним призером. У фіналі вона лише в серії пенальті (2:6) поступилася збірній Бразилії. Українці виграли перший період — 19:18. У наступному сильнішим був наш суперник — 18:15. Для збірної України друге місце на чемпіонаті світу є найбільшим досягненням за всю її десятирічну історію.
Бронзовим призером стала команда Хорватії, яка взяла гору над Росією. До речі, у півфіналі росіян перемогли українські спортовці — 20:23, 17:15, 5:4.
Баскетбол. Жіноча збірна України здобула путівку до фінальної частини чемпіонату Європи 2013 року. Наші баскетболістки успішно подолали кваліфікацію, перегравши в останньому, вирішальному, поєдинку своїх прямих конкуренток. Україна — Угорщина. 73:66 (14:22, 21:16, 22:13, 16:15).
Перше місце в групі А посіла збірна Білорусі — 14 очок. Далі — Україна та Угорщина — по 13. Українки опинилися вище угорок за рахунок особистих зустрічей (дві перемоги). Отже, до фінальної частини, котра відбудеться 15—30 червня 2013 року, вийшли збірні Білорусі та України.
Бокс. Лондон (Велика Британія). Екс-чемпіон світу у двох вагових категоріях британець Девід Хей (на знімку) нокаутував колишнього претендента на титул у суперважкій вазі, свого співвітчизника Дерека Чісору.
31-річний Хей відправив 28-річного Чісору в нокаут у п’ятому раунді. Після першого нокдауну Дерек швидко підвівся, а після другого рефері вирішив зупинити поєдинок. Додамо, що за очками Хей був попереду.
«Я був чемпіоном світу у надважкій вазі і зараз хочу повернути собі цей пояс, — сказав Девід Хей після лондонського протистояння з Чісорою. — Якщо Кличко-старший захистить титул з Чарром, то хочу поєдинку з ним. Та якщо Віталію це не вдасться, то і нашого бою не буде. Мій поєдинок у Лондоні не останній, оскільки я вийшов в ринг з новими силами. Нині я дуже упевнений, що можу перемогти Кличка...»
Фото з сайту boxnews.com.ua.