Навряд чи в Полтаві можна знайти будову, де б роботи нині тривали такими темпами. У той час як у місті законсервовано десятки різних об’єктів, тут, попри кризу, «все крутиться». Ще б пак! Будівництво перинатального центру — одна з прерогатив президентської програми, тож свого часу (ще в лютому, під час візиту Віктора Януковича на Полтавщину) місцеве начальство змушене було заприсягтися, що до жовтня об’єкт буде готовий.
Отож щойно з обласного бюджету виділили близько 
7 млн. грн. на умовах співфінансування для проектування та початку реконструкції одного з приміщень, наданих під центр,  робота закипіла. Зокрема, організували робочу групу з питань створення обласного перинатального центру на чолі з головою обласної державної адміністрації Олександром Удовіченком, затвердили Концепцію розвитку перинатальної допомоги в області на період до 2014 року та план її реалізації. У квітні розпочалися будівельні роботи й на самому об’єкті.
За таких умов і справді не доводиться сумніватися, що перинатальний центр буде збудовано швидко і якісно.
Чого, на жаль, не скажеш про деякі інші лікувальні заклади, на які «президентський контроль» не поширився. Так, притчею во язицех став у Полтаві інший, теж не менш важливий для всієї області об’єкт — протитуберкульозний диспансер. Про необхідність спорудження для нього нового приміщення говорили ще за часів СРСР, але лише на початку 90-х справа зрушилася з місця. Та, як кажуть, не так сталося, як гадалося! Першу чергу — поліклініку для дорослих та дітей і баклабораторію — з горем пополам таки здали у 2004-му, а от далі... За шістнадцять (!) років такого «уповільненого» будівництва специ дійшли висновку, що будувати далі нема сенсу, бо вже час... ремонтувати збудоване раніше. Тож 2008 року депутати обласної ради ухвалили на сесії безпрецедентне рішення: корпус лікувального закладу... розвалити і почати будувати нове приміщення. Так і зробили! І от уже четвертий рік будують «по-новому».
Але й у новозведених приміщеннях уже виникли проблеми — на стінах поліклініки навіть неозброєним, як кажуть, оком видно тріщини: коли вона зводилася, були внесені зміни в проект і замість фундаменту із вдавлених паль зробили традиційний «стрічковий», глибиною в метр. Якби будівництво тривало безперервно і поруч з’являлися нові споруди згідно з проектом — усе було б добре. Але паузи у спорудженні протитуберкульозного диспансеру були такі значні, що це «вилізло боком». От і доводиться тепер розриватися на два фронти: з одного боку — будують, а з другого — ремонтують...
Ну а завершити будівництво планують у 2013-му. Хай там як, а обласний протитуберкульозний диспансер  уже побив місцеві будівельні «антирекорди», ставши найтривалішою будовою Полтавщини, якій місцеві жартівники уже пропонують присвоїти ім’я відомого грецького трударя Сізіфа.