Акція «Україна проти Януковича» стає загальноукраїнською, і організатори акції планують зібрати декілька мільйонів підписів українців під позовом до Вищого спеціалізованого суду України з цивільних та кримінальних справ із чітким переліком юридичних звинувачень на адресу Президента. Про це повідомили вчора під час спільної прес-конференції голова штабу об’єднаної опозиції «Батьківщина» Олександр Турчинов та лідер партії «Фронт змін» Арсеній Яценюк.

«Окрім наступу на українську мову ведеться планомірний наступ на Україну і все українське, — пояснив О. Турчинов. — Настав час від оборони переходити до наступу».
У свою чергу, Арсеній Яценюк повідомив, що на першому етапі акції вже зібрано понад мільйон підписів громадян України під зверненням до суду. 
О. Турчинов також висловив міркування, що наступні парламентські вибори повинні «плавно перейти в президентські».   А лідер «Фронту змін» переконаний, що опозиція має добитися імпічменту президента.
А. Яценюк також спрогнозував, що позачергова сесія парламенту може відбутися 31 липня, у день, на коли призначено з’їзд об’єднаної опозиції. І парламентська більшість може «протягнути» закон про засади державної мовної політики.