У Вознесенському районі відбулося виїзне засідання Ради з питань взаємодії органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Миколаївській області, під час якого відкрито Центр надання адміністративних послуг. В області це єдиний підрозділ, де майже 90 послуг мешканці району отримуватимуть безплатно.
У центрі створено низку секторів, через які на місці розв’язуватимуть основні соціальні та правові проблеми громадян. Це сектори державних реєстраторів та адміністраторів, представників усіх дозвільних органів у місті. Також під одним дахом тепер працюють представники територіальних органів центральних органів виконавчої влади (зокрема, МНС, Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю, Держкомзему та інших).
Як підкреслив «Голосу України» голова облдержадміністрації Микола Круглов, за ініціативи Президента в державі розпочато реформування дозвільної системи. Люди мають бачити відкритий та прозорий механізм надання адміністративних послуг. Центр є продовженням роботи у цьому напрямі влади Вознесенська, спрямованої на полегшення процесу отримання громадянами дозвільних документів для здійснення їх господарської діяльності. Такий підрозділ якісно поліпшує надання послуг.
Тут також установлено комп’ютерний термінал, за допомогою якого можна отримати вичерпну довідкову інформацію про органи влади, ознайомитися з нормативно-правовими актами міської ради, переліком послуг для населення. Через термінал споживачі та підприємці також мають змогу отримати фахові консультації та поради з будь-якого питання, дізнатися про реєстр адміністративних послуг, звернутися з відеопропозицією до міського голови та його заступників, отримати доступ до публічної інформації, прочитати останні новини з веб-сайту міськради.
Принагідно варто додати, що вознесенська міська громада теж не пасе задніх стосовно ініціатив, які поліпшують наше життя. Так, за пропозицією городян у Вознесенську створено та ефективно функціонує три громадські групи з оцінки якості послуг, що надаються у структурних підрозділах державних установ, середнього та великого бізнесу, комунальних підприємствах міста. Це на кшталт народного контролю, який дає змогу оприлюднювати потреби жителів та якісніше їх задовольняти.
На знімку: Віталій Луков, перший заступник вознесенського міського голови, демонструє роботу термінала.
 
Миколаївська область.
Фото автора.
ФАКТ
За ініціативи міського голови  Вознесенська Юрія Гержова спільно з ПРООН було підготовлено проект, який виграв грант на суму близько 100 000 гривень. Доклавши певну суму із міського бюджету, вдалося втілити задум.