Чотири комп’ютерні класи для навчання й тестування працівників з питань охорони праці відкрили на шахтах «Довжанська-Капітальна» і «Червоний партизан», а також у центрі підготовки кадрів вугільного підприємства «ДТЕК Свердловантрацит». 
Як розповів заступник генерального директора «ДТЕК Свердловантрацит» Сергій Каримов, методи, які застосовують під час підготовки працівників на автоекзаменаторі, забезпечать поглиблене розуміння навчального матеріалу і його запам’ятовування на триваліший термін, ніж традиційні способи навчання. На першому етапі перевірку пройдуть лінійні керівники всіх виробничих підрозділів, їх заступники, механіки, помічники начальників ділянок, гірські майстри та працівники основних професій. Інших членів трудового колективу проекзаменують до кінця року. 
Охорона праці — пріоритетний напрям на всіх виробничих підприємствах, що входять у ДТЕК. Ключовими цілями тут є зниження виробничого травматизму й профзахворюваності, постійне вдосконалення робочих місць і поліпшення виробничої бази, навчання співробітників. На охорону праці в 2012 році в «ДТЕК Свердловантрацит» виділено 45,5 млн. гривень.