Відверто кажучи, цього року в кримських аграріїв для доброго гумору не так уже й багато аргументів: погода підвела. Та в Миколи Боднара, бригадира садівничої бригади першого відділку ТОВ «Качинський +» настрій зовсім не песимістичний. Просто він трохи втомився. Адже з 25 червня його «персикові жнива» щодень з п’ятої ранку — саме з цього часу починає ніжний чудо-фрукт свій шлях від саду до споживача. А це означає, що прокидатися бригадиру треба ще задовго до того, як над Андріївкою підніметься сонце. А якщо врахувати, що перед збором персиків треба було подужати врожай черешні...
Робочий день директора «Качинського +» Михайла Хоша зазвичай влітку починається о пів на шосту і закінчується пізніше, ніж у підлеглих: «Вчора додому я приїхав після двадцять першої години», — зізнається Михайло Юхимович. Пригадує, що і в «Качинському +» минулої зими морози в 23 градуси (для Криму — це «арктичні» температури!) нашкодили врожаю і кісточкових, і винограду.
«Із запланованих 200 тонн персиковий сад, прогнозуємо, дасть 60 тонн врожаю. Уже зібрали і реалізували 18 тонн. Плануємо збирати персик ще зо два тижні», — доповнюючи один одного, розповіли Михайло Хош та Микола Боднар.
До речі, реалізують персики зі складу «Качинського +» — по 14-19 гривень за кілограм. В Андріївці на базарі ціни вищі — продавці правлять за них по 25 гривень. На севастопольському Центральному ринку ціни стартують від тридцяти гривень за кілограм.
Продукцію з «Качинського +» відправляють чи не до всіх міст України. Раджу любителям фруктів обов’язково знайти її на ринках: для ваших діток та онуків це не стільки ласощі, скільки «комора» з набором необхідних для здоров’я вітамінів та мікроелементів. Персик від «Качинського +», на відміну від імпортного продукту, має і відповідний вигляд, і смак, і аромат ...
На знімку ліворуч: директор «Качинського +» Михайло Хош радить спробувати персики свого господарства.
Фото автора.