Днями 128-ма окрема гвардійська Туркестансько-Закарпатська двічі Червонопрапорна механізована бригада відсвяткувала 90-ту річницю з дня створення. Привітати військовиків до Мукачевого приїхали командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-полковник Геннадій Воробйов та голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида (на знімку).

Вони обговорили питання дислокації на території області військ, високоманеврених мобільних частин та створення окремого вертолітного підрозділу. Останній вкрай необхідний для проведення рятувальних операцій, адже гори часто стають перешкодою для іншої техніки.
Голова ОДА Олександр Ледида наголосив: «Підрозділ сформовано ще 1922 року, за цей час військовослужбовці були учасниками багатьох знакових подій для Закарпаття. Не залишилися вони осторонь і під час повеней 1998 і 2001 років та інших стихійних лих».
Кращих солдатів, офіцерів і ветеранів нагородили пам’ятними знаками «90 років 128-й окремій гвардійській Туркестансько-Закарпатській механізованій бригаді».
Фото надане прес-центром облдержадміністрації.