— На Рівненщині в першому півріччі рівень злочинності знизився на 12 відсотків порівняно з відповідним періодом минулого року, — розповідає прокурор Рівненської області Василь Присяжнюк (на знімку). — Зменшилась кількість крадіжок державного майна, хуліганств, тяжких тілесних ушкоджень, грабежів, ДТП зі смертельними наслідками.

У доробку прокуратури також значне поліпшення якості розслідування кримінальних справ — закінчено  120 розслідувань. До суду скеровано 24 кримінальні справи про корупційні злочини, з них 9 — про хабарництво. Правоохоронними органами області знешкоджено чотири злочинних угруповання. Державі відшкодовано понад 4,5 мільйона гривень бюджетних коштів. У державну і комунальну власність повернуто 313,7 гектара земель, які могли бути незаконно відчужені. Внаслідок представницької діяльності прокурорів на користь громадян та держави стягнуто 28,5 мільйона гривень, добровільно відшкодовано та реально стягнуто 22 мільйони.

— Василю Івановичу, як часто люди звертаються до прокуратури по допомогу і чи вдається вирішити їхні проблеми? 

— Протягом першого півріччя надійшло 2707 звернень громадян, які ми уважно розглянули, 6 відсотків із них задоволено, — продовжує Василь Присяжнюк. — За прокурорського втручання громадянам виплачено майже 12,4 мільйона гривень заборгованої заробітної плати.

— А у другому півріччі зосередимо увагу на низці питань, які потребують термінового вирішення, — наголосив прокурор Рівненської області Василь Присяжнюк. — Адже зросла кількість умисних вбивств, розбійних нападів, крадіжок транспортних засобів.

Особливої уваги вимагають питання нагляду за дотриманням законів органами державного контролю щодо законності проведення перевірок фізичних осіб-підприємців та суб’єктів господарювання, а також відшкодування страхових внесків до Пенсійного фонду України, виявлення злочинів у галузі енергозбереження та банківській сфері.