Відвідувачі столичного зоопарку зможуть побачити азіатського слона по кличці Хорас (на знімку). Зараз він адаптується до нового місця проживання і виходить на прогулянку у своєму вольєрі, коли немає сторонніх. Щоб зберегти емоційну рівновагу, Хорас звикає до публічності поступово. Хочеться побажати міцного здоров’я новоселові зоосаду. У контексті систематичної гибелі тварин у столичному зоопарку слоненяті воно знадобиться, щоб не стати жертвою цієї небезпечної тенденції.
Нагадаємо, одна з версій теперішньої ситуації (про це неодноразово писав «Голос України») — таємничий мор мешканців зоопарку пов’язаний із спробою знищення зоосаду для того, щоб заволодіти ласим шматочком землі у центрі столиці. Це припущення підтверджує і той факт, що вчора на розгляд сесії Київради місцева влада винесла проект рішення про створення на базі Київського зоопарку спільного підприємства з юридичною особою ТОВ «Подих природи». Про це повідомляла прес-служба депутатської фракції «Удар». Депутати проголосували за перепрофілювання павільйону для мавп в океанаріум.
— Після уведення будинку океанаріума в експлуатацію, проектом рішення передбачено переоформлення свідоцтва на право власності на зазначений будинок приватній юридичній особі , — пояснює член гуманітарної комісії Київради, депутат фракції «Удар» Олексій Давиденко.
Отримавши право власності на будинок, господар океанаріума може захотіти відвести землі зоопарку. Таким чином, кияни ризикують назавжди втратити свій зоопарк у центрі міста, — стверджує депутат «Удару».
Фото Михайла КОЙФМАНА (УНІАН).