Закон «Про засади державної мовної політики» має відповідати нормам Європейської хартії регіональних мов. На цьому Президент України Віктор Янукович наголосив під час неформальної зустрічі з Клубом головних редакторів країн СНД, Балтії та Грузії. Як повідомили у прес-службі Президента, розмова відбулася в Юсупівському палаці у Криму.

«Я впевнений, ми повинні подивитися на світову практику», — сказав глава держави, зауваживши, що мовне питання в Україні політизоване.

За словами Президента, у громадян не виникає жодних проблем із використанням української та російської мов, натомість політики постійно «розігрівають якісь пристрасті» навколо цієї теми.

«Тому найкращий орієнтир у цьому питанні — Європейська хартія регіональних мов. Наскільки цей закон відповідає хартії, її стандартам — мають сказати експерти», — зазначив Віктор Янукович.

«Мене запевняють законодавці — ініціатори цього закону, — що він проходить експертизу у Венеціанській комісії. Якщо це так — побачимо. Нині триває цей процес. Він дасть змогу нам справді знайти рішення, яке надовго зніме мовне питання в Україні», — сказав глава держави.