Моторошним виявився «мирний відпочинок на свіжому повітрі» для членів садівничого товариства на Карантинному острові під Херсоном. Поки на сусідніх дачах пололи грядки й обрізали виноград, власник однієї з «фазенд» бурхливо з’ясовував стосунки з охоронцем об’єднання. Сторож був беззбройний, а от його опонент приготував «переконливий аргумент» — двостволку 12 калібру. Вистріливши в 47-літнього охоронця із двох стволів практично впритул, він смертельно поранив його в живіт і груди, від чого за кілька хвилин постраждалий помер на місці.

Після цього злочинець повівся дивно —  спершу подзвонив зі свого мобільного телефону в чергову частину Комсомольського райвідділу міліції й щиросердно зізнався у скоєнні злочину. На Карантинний острів виїхала опергрупа, але поки стражі порядку добиралися до садівничого товариства, чоловік передумав здаватися. Він утопив незареєстрованну рушницю в Дніпрі (діставатимуть її за допомогою аквалангістів), і втік у плавні, де його ще довго довелося розшукувати. Однак утікача все-таки наздогнали та взяли під варту. Під час затримання стрілок уже не пручався.

Згідно з попередньою версією слідства, мотивом злочину могла стати конкуренція за робоче місце. Убивця постійно проживав на своїй дачі, і вважав, що сусіди могли б доплачувати за охорону саме йому. Однак правлінню садівничого товариства не дуже подобався занадто наполегливий, нахабний кандидат в охоронці, і вони найняли на цю посаду іншого, хоча їх «обранець» був уже раніше судимий. Чоловік люто незлюбив більш везучого конкурента, і щоразу поливав його словесним брудом, говорячи про те, що довіряти людині з кримінальним минулим не можна, і рано чи пізно дачники поплатяться за свою безпечність — їхній «протеже» або що-небудь вкраде, або когось покалічить. Але, зрештою, саме охоронець і став жертвою свого недоброзичливця. Так що, стрільця судитимуть — проти нього порушили й активно розслідують кримінальну справу за статтею КК України про навмисне вбивство.

Події на Карантинному острові налякали херсонських дачників. Вони скаржаться, що не почуваються в безпеці, і не мають спокою на своїх «фазендах», де якщо не крадіжки, то бійки, якщо не бійки, то стрілянина. Городяни переконані, що хоча б найбільші масиви дачної забудови повинна патрулювати міліція. А міліція роками безперервно посилається на нестачу сил і засобів, рекомендуючи садівникам збільшувати штат приватної охорони. Однак на неї теж потрібні чималі гроші, які пенсіонерам (вони серед членів садівничих товариств становлять більшість) зібрати важко.