У Дубровиці закінчила навчання перша група соціальних працівників, які відповідатимуть за своєчасне виявлення проблемних сімей та їхній соціальний супровід.
— Служба соціальних працівників запроваджуватиметься в кожному селі та місті Рівненщини відповідно до нових соціальних ініціатив Президента України, — розповідає директор Рівненського обласного центру зайнятості Іван Ткачук. — Надання психологічних, соціально-педагогічних, юридичних, економічних, соціально-медичних послуг, а також співпраця з благодійними та громадськими організаціями з питань надання допомоги соціально незахищеним людям стануть обов’язками 430 додаткових фахівців з соціальної роботи.
Перш ніж приступити до роботи, працівники пройдуть короткотермінове навчання, організоване за сприяння обласної служби зайнятості безпосередньо в районах Рівненщини. У Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості розробили навчальний план курсів за напрямом «Підготовка спеціалістів центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді щодо соціального супроводу сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах». Тут вивчаються особливості соціального супроводу як виду соціальної роботи, етичні засади такої діяльності, прийоми налагодження партнерства у наданні допомоги соціально уразливим громадянам та інші теми. До їх висвітлення залучені викладачі рівненських вузів та провідні фахівці-практики.
Окрім навчання соціальних працівників, служба зайнятості сприятиме й у працевлаштуванні членів проблемних сімей чи залученні їх до тимчасової зайнятості, допомагатиме у підборі та здобутті професії.
На знімку: перший випуск соціальних працівників у Дубровиці з директором Дубровицького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Володимиром Жакуном (у центрі).
Фото надане ОЦЗ.