Київська міська державна адміністрація запропонує на розгляд депутатів Київради проект рішення про перепрофілювання недобудованого павільйону людиноподібних мавп, що на території Київського зоологічного парку, в океанаріум з подальшою добудовою. 
Таку інформацію для засобів масової інформації розповсюдила прес-служба КМДА.
Далі в повідомленні йдеться, про те, що добудова павільйону людиноподібних мавп вимагатиме значних витрат бюджетних коштів. Тож його й мають перетворити на океанаріум. Передбачається звести сучасний культурно-оздоровчий комплекс, який матиме 4 басейни, океанаріум та пінгвінаріум. За умови реалізації проекту до уваги відвідувачів зоопарку представлять культурно-просвітницьку програму за участю морських ссавців, експозицію екзотаріуму, а також морських та прісноводних риб. Одним словом, відверта комерція.
Як зазначив Олег Андрос зі Спілки вільних журналістів «Природа над усе», у Київському звіринці справді існує нагальна потреба в побудові нового приміщення для приматів. Однак неприпустимо поліпшувати умови утримання одних тварин за рахунок комерційної експлуатації інших, оскільки це — порушення чинного законодавства. До того ж усі три види дельфінів, які мешкають у Чорному морі, занесено до Червоної книги України. До речі, вже третій рік громадські активісти б’ють тривогу і намагаються закрити всі комерційні дельфінарії, що функціонують у країні. Та поки що комерційна вигода бере гору.
Тим часом столичний звіринець останніми роками зажив неабиякої слави. А все тому, що тут мало не щомісяця помирають тварини. Багато хто вже давно охрестив цю установу зооморгом. А європейська асоціація зоопарків взагалі виключила його зі своїх членів.
Що ж стосується нового, вочевидь комерційного, проекту, то варто також нагадати, що Київський зоопарк є передусім науковою установою та місцем для збереження цінних видів, а не комерційно-розважальним комплексом. Чи це, може, й будуть своєрідні наукові досліди над морськими тваринами? Не хотілося б.