Головний лікар ЦКБ №5 Укрзалізниці Михайло Афанасьєв обурений поведінкою народних депутатів у лікарні й заявляє, що в разі продовження таких інцидентів йому доведеться ухвалювати рішення стосовно виписки Юлії Володимирівни зі стаціонарної медустанови.

За його словами, те, що нині відбувається в стінах довіреного йому медзакладу, не вписується в жодні рамки. Користуючись своїм статусом, народні депутати безперешкодно проходять на територію лікарні, постійно влаштовують тут піар-акції. Вони самовільно зайняли їдальню для пацієнтів нейрохірургічного відділення на 8-му поверсі.

— Я хочу нагадати, що в стаціонарі ЦКБ №5 проходять курс лікування, крім Юлії Тимошенко, ще близько 450 пацієнтів, які не менше Юлії Володимирівни потребують нормального лікування і спокою.

Хочу нагадати, що на 9-му поверсі, де постійно перебувають народні депутати всупереч лікувальному й охоронному режиму, розташовані операційний блок, реанімаційне відділення і післяопераційні палати.

Ю. Тимошенко вже пройшла курс реабілітації, одержала необхідну медичну допомогу, завдяки чому демонструє активність і має можливість по кілька годин на день проводити зустрічі з адвокатами й політиками, — наголосив головлікар.

Водночас харківські медики після зустрічі 10 липня з лікарем клініки «Шаріте» Лутцем Харм-сом неабияк здивовані поведінкою колеги. Як повідомив головлікар Харківської обласної клінічної лікарні Богдан Седак, розмова з німецьким лікарем залишила більше запитань, ніж відповідей. 

На багато запитань відповіді були більш ніж дивні — на кшталт: «Я вам сказав те, що сказав, і більше говорити з вами не буду». І це за того, що в цьому своєрідному консиліумі брали участь кілька лікарів, які за класом значно вищі за закордонного фахівця, — академіки, лікарі зі світовим ім’ям.

Напередодні стало відомо й те, що Юлія Володимирівна була доставлена в центр променевої діагностики. Через кілька годин машина «швидкої допомоги» привезла її назад у лікарняну палату. Під час медичного обстеження біля

Ю. Тимошенко перебував лікар Лутц Хармс. Можливо, найближчим часом судово-медична експертиза зможе вже точніше визначитися зі станом здоров’я колишнього прем’єр-міністра.