Україна потерпає і від спеки, й від дощів. Через примхи погоди у ніч проти 11 липня залишилися без світла ще 79 населених пунктів — через зливи і пориви вітру тут спрацювали системи захисту ліній електропередач. Зокрема, у Рівненській області при каганці сиділи мешканці 31 населеного пункту, у Львівській — 29, у Тернопільській — 19.
   У ніч з 9 на 10 липня шквальний вітер позривав дахи будинків у містечку Гусятин на Тернопільщині. Зірвані із сусідніх споруд листи шиферу порозбивали шибки у квартирах місцевих мешканців. Наслідки стихії зафіксувала фотокамера нашого кореспондента Андрія Нестеренка.
Як повідомляє прес-служба МНС України, до ремонтних робіт у трьох згаданих областях України залучили бригади обленерго. На час, коли матеріал готувався до друку, енергопостачання відновили у 124 селах і містечках, які були знеструмлені 9—10 липня.
Минулого вівторка залишилися в темряві, та ще й на сухому пайку мешканці міста Арциз на Одещині. Через потужні зливи було підтоплено близько ста приватних будинків та РЕМ, припинено постачання електроенергії і води 15 000 мешканцям міста. Відкачувати воду з городів і будинків допомагали місцеві пожежні підрозділи, а також рятувальники з Білгород-Дністровського зведеного загону МНС в Одеській області. Того ж дня увечері було відновлено енергопостачання Центральної районної лікарні.
Не встигло з’явитися світло в домівках мешканців Арциза, як в небі над Одесою розгулялася злива з градом. Як повідомляє наш власкор В’ячеслав Воронков, в районі Пересипу, вулиць Балковської, Деволановського спуску, Митної площі мчали дощові потоки, рух громадського транспорту було паралізовано. В деяких районах зникло світло, зупинились ліфти, «пересохла» вода у кранах. Злива супроводжувалася шквальним вітром, який ламав дерева і зривав дахи. В акваторії Одеської затоки Чорного моря судна поспіхом залишали зовнішній рейд і заходили у гавані.
Тим часом прикарпатцям додала побутових клопотів не природа, а «невідома приватна фірма», яка примудрилася під час проведення земляних робіт по вул. Сорохтея в Івано-Франківську пошкодити газопровід середнього тиску. Як повідомило МНС, напередодні через рукотворне стихійне лихо без блакитного палива залишилося п’ять тисяч споживачів. Зусиллями відповідних служб витік газу було локалізовано.