Сенсаційно завершився поєдинок у групі F, в якому збірна Греції на власному полі програла команді Фарерських островів, котра вважається хронічним аутсайдером європейського футболу.

У нашій групі переможну серію продовжує Словаччина, котра здобула три очки і в Македонії. Отже, має самі виграші та продовжує одноосібне лідерство. А Україна, хоч і вирушала в гості до «футбольного малюка» в ролі очевидного фаворита, не мала права ставитись несерйозно до свого суперника. Адже Люксембург відібрав очка в Білорусі (1:1) і ледь не створив подібне в Македонії (2:3).

Це, ніби, добре усвідомлювали і гравці, і тренери. Однак враження від перших хвилин зустрічі було таке, що українці все-таки недооцінили господарів, які безперешкодно володіли м’ячем на чужій половині поля. А на 13-й хвилині могли відкривати рахунок. Проте після удару Тюрпеля м’яч з лінії воріт устиг винести Хачеріді.

У середині тайму наші гру вирівняли. І шанси забити мали обидві команди, але вийти вперед удалося жовто-синім. Ярмоленко, скориставшись метушнею в карному майданчику господарів, вколотив м’яч, що відскочив від стійки, під поперечину. Ближче до кінця першого тайму гості остаточно перехопили ініціативу, організувавши штурм воріт збірної Люксембургу.

А на початку другої половини Ярмоленко забив ще двічі, оформивши хет-трик. Обидва рази він влучав точно в ліву «дев’ятку» воріт Жубера. Україна могла забити ще як мінімум двічі.

Михайло Фоменко на післяматчевій прес-конференції так прокоментував перемогу своїх підопічних.

— Добре все те, що добре закінчується. Початок зустрічі успішним для нас не назвеш. Хоча ми зробили чимало, щоб уникнути проблем у дебюті. Потім наразилися на контратаки конкурента, котрий створив кілька дуже небезпечних моментів. А потім наша команда, як кажуть, спустилися на землю і, зрештою, здобула позитивний результат. Але відсутність наших травмованих гравців, яких ми хотіли залучити, також вплинула на підготовку команди, порушила її цілісність. На жаль, Руслан Ротань має серйозну травму і йому необхідна операція.

— Що було важливіше для нашої команди: здобути перемогу чи забити якнайбільше м’ячів?

— Краще б, звичайно, досягти обох показників. Але ми задоволені тим, що маємо.

— Як би оцінили цей футбольний рік для збірної? Чи виконала вона ті завдання, які ви перед нею ставили на старті кваліфікації?

— З самого початку ми не мали стабільності у складі. Стосовно поразки від Словаччини, то я був би незадоволеним повністю, якби ми не створили небезпечних моментів біля воріт суперника. А так ми мали всі шанси, щоб не програти. Та й у наступних матчах нам не вдавалося збиратися оптимальним складом.

— Хто з числа тих футболістів, кого хотіли переглянути або надати шанс, перейшов, скажемо так, на новий рівень?

— Вдалося подивитися тільки Олійника. Але йому теж потрібний час для виходу на належний рівень. Варто врахувати, що його давно не було у національній збірній. Але це все можна виправити. Думаю, 18 листопада ми дамо шанс проявити себе футболістам, за якими спостерігали протягом останніх місяців...

Сьогодні, як відомо, збірна України на НСК «Олімпійський» у Києві проведе контрольний матч з національною командою Литви. Початок зустрічі о 21:00.